Kerstbox met lamsschenkel

  • Geplaatst op
  • Door Jan
Kerstbox met lamsschenkel

Een driegangen kerstdiner met lamsschenkel

Een echte aanrader voor kerst is dit driegangendiner met lamsschenkel, door chef Sylvia.

Recept lamsschenkel met La rate aardappel, pompoen, haricot vert, feta en peterselie-olie

Voorgerecht:

Angus bavette met kappertjes, piccalilly, cornichon, salade en zuurdesemtoast

Ingrediënten:

Angus bavette, kappertjes, piccalilly, cornichons, salade, zuurdesemtoast (de hoeveelheden staan in het recept bij de box)

Bereiding:

Maak de bavette op smaak met peper en zout of een rub. Verwarm de frituur op 180 graden. Haal de kappertjes uit het vocht en knijp ze zo droog mogelijk, Frituur de kappertjes... (de volledige beschrijving vindt je in het recept bij de box)

Hoofdgerecht:


Lamsschenkel met La Rate aardappel, pompoen, haricot vert, feta en peterselie-olie

Ingrediënten:

Lamsschenkels, olijfolie, zout, peper, la rate aardappel, pompoen, sjalot, haricot vert, fetakaas, peterselie (de hoeveelheden vind je in het recept bij de box)

Bereiding:

Dep de lamsschenkel droog en laat op temperatuur komen. Breng de schenkels op smaak met een beetje olijfolie, zout en peper. Rooster de schenkels licht in een pan. Pak een ovenschaal en maak een mengsel van de gehalveerde La Rate aardappels, de gesnede sjalot en de helft van de geschilde en in grove stukken gesneden... (de volledige beschrijving vind je in het recept bij de box)

Nagerecht:


Crumble met amandel, appel, rozijn, kaneel en room

Ingredienten:

Bloem, witte basterdsuiker, roomboter, amandelen, zout, maizena, appel, rozijnen, kaneel, slagroom (de hoeveelheden staan in het recept bij de box)

Bereiding:

Snij de koude boter in blokjes. Weeg de suiker en bloem af en doe dit in een mengkom. Voeg een snufje zout en maizena toe. Wrijf nu de koude blokjes boter met de handen erdoorheen. Er ontstaat een kruimeldeeg... (de volledige beschrijving staat in het recept bij de box)

gratis thuisbezorgd

instructies bij ieder recept

het beste kwaliteitsvlees

de mooiste menu's, 3 gangen

Design by Crivex | Powered by Lightspeed